za sega neka ne go pokazuva info@yoursite.com

Уредување на домот - Бои за поголем простор

 

Еден од најголемите предизвици когае во прашање уредување на просторот е целта како да се среди мал стан, гарсоњера

Точно или неточно

Ако се обоите во бело станот ќе изгледа поголем. Неточно! Ова е вообичаена погрешна претпоставка за дизајн на мал простор, заедно со идејата дека малите станови ги прави поголеми.  Правило број еден за мал простор? – Нема правило! Ако сакате станот да изгледа како вашиот омилен простор во кој поминувате време, направете своја работа. Уредување на домот е нешто лично. 

Одберете остри бои

Еден од најдобрите начини за проширување на просторот е да го обоие со многу јасни бои. Одберете палета на остри бои, бидете смели и брзо ќе увидите дека пресекот на тие бои ја пдообрува јаснотијата на просторот. Определете се за една и прилагодете ја со тонирање. 

Боја – неочекувано нагласување 

Дозволете бојата на „капне„ на радијаторот, внатрешноста на полиците за книги или прозорските стакла за да дојде до возбудување и длабочина на просторот. Ако имате претсобје обојте го во темна боја, а оплеменете го со пригушено светло или свеќа. 

Создадете „зарежен ѕид“ 

Додека некои дизајнери не сакаат сликање на еден ѕид со различка или длабока боја од останатите, неверојатно е какви ефекти можеме да добиеме во мал простор. Немојте да се плашите од груби бои. 

Додајте „Color That Travels“ 

Убава работа  во бојата е фактот дека тоа навистина е евтин начин за декорација, а можете да ја добиете на безброј начини. Бојата на своите ѕидови можете да ја добиете со сликање на големо платно или отсликување на голема ткаенина, доколку не сте сопственици на станот. 

Не заборавајте ја црната боја

Без обзир на бојата која ќе ја изберете за овој својот мал простор, додајте еден објект кој е црн. Црниот елементи – постојат лампи или рамки за слика – со помош ќе ви го подигне просторот и разјасни другата боја. Пробајте, функционира!