Принципот на работа на Агенциите за недвижност

За Агенциите-посредници во прометот со недвижнини

Во овој наврат, би сакал во кратки црти да опишам што значи да се обратите или побарате помош, од Агенциите за недвижности кои верувам се секогаш отворени за соработка или барем во најмала рака да Ви дадат  совет, доколку сте одлучиле да продадете/купите или размените недвижност. Искуството со кое располагаат е доволно да Ве упатат на некои основни работи на кои треба да припазите кога продавате или  повеќе кога купувате недвижност. Искоритете ги нивните совети, за кои верувам многу ќе им помогнат на оние на кои прв пат се соочуваат со купо-продажба на недвижност, чекор за кој навидум изгледа едноставен но сепак е голем, затоа што се решава животно прашање.

 

Принципот на работа на Агенциите за недвижност

Во ова време во кое верувам дека голем број од Вас, во трката за кариера и обврската во зголемен број на работни саати на Вашите работни места, имате се помалку време, е тука треба да се обратите на некој  кој ќе си ја заврши својата работа професионално и навреме. Наведете ги само критериумите кои Вас ви се најбитни за потрага по Вашиот нов дом, нивната работа е да пронајдат недвижност, која ги задоволува или е блиску до вашите барања. Брокерот кој ќе ве следи во секој Ваш чекор, кој ќе биде достапен за секое Ваше прашање, консултација, верувам дека ќе стане и Ваш пријател. Должност од неговото искуство е, да Ви укаже на секоја доблест и предност за недвижноста што ќе ја одберете.
Правната служба во Агенциите, ќе ви укаже кои се следни чекори, кои мора да се поминат за да добиете Имотен лист на Ваше име. Доколку продавате недвижност и не сте упатени како и  која е реалната пазарна вредност на Вашиот стан, Агенциите ке ви направа процена на станот и ке знаете што нудите на пазарот и која цена би можеле да ја очекувате за недвижноста. Ќе ве упатат и ќе ви посочат што треба да реновирате во недвижноста за да можете полесно да ја продадете, доколку е потребно тоа.

Имајте мир и спокој и препуштете се на професионалци кои ке си ја завршат својата работа.

Автор

Зоран Божиноски
Извршен Директор на Божиноски-Недвижности
консултант за имотно-правни работи
zoran@bozinoski.mk
Погледнете ги нашите недвижнини

Слични објави