Како да одберете ентериер за угостителски објект?

Доколку некој сака да проба во угостителските води и има сон да отвори таков објект, тогаш за дизајн на ентериер мора да посвети поголемо внимание. За добро и успешно работење најважна е услугата и интересен и оригинален уреден простор. Затоа не треба да се брза со одлуката, туку внимателно да се одбере идејно решение и да се одлупи за дизајн на ентериер кој ниеден гостин нема да го остави рамнодушен.

Еве неколку практични предлози за уредување на бар, кафуле или ресторан.

Тајната на скандинавскиот дизајн лежи во едноставноста!

Данска, Норвешка, Финска и Шведска се познати по популарен скандинавски стил. Неговата основна одлика е едноставноста која има и доза на едноставност во себе. Со одбирот на овој стил за дизајн на ентериер, просторот ќе биде опремен со неутрални бои кои се пријатни за очи, а преовладува белата, крем и светло сивата боја.

За уредување на минималистички стил на овие бои се користи и за подови. Просторот треба да обилува со голема количина на дневна светлина и затоа ќе бдиат потребни прозорци кои одат од плафон до под. Бидејќи за скандинавскиот стил карактеристична е функционалноста, тогаш секој украс и секој мебел ќе биде подреден на тоа. Пожелно е објектот да биде исполнет со билки и други декорации кои ќе емитираат на природа.

Шарен ретро стил

Ретро стилот потполно е спротивен на скандинавскиот стил, бидејќи изобилува со јаки и весели бои. Во угоститтелските објекти кои се уредени во овој стил доминираат јаки бои како што се црвена, тиркизна, портокалова и зелена. Дезените се украсени со оригинални геометриски облици, а материјалот е воглавно синтетички. Шарите ги украсуваат и подовите, тапетите и мебело, а посебно важно е да се вклопат сите бои за да ентериерот да изгледа складно и со вкус уредено.

Мебелот треба да биде функционален и удобен, а со ваков дизајн на ентериер ќе добиете идеално место за дружење. Доколку се отвори интересен бар или кафуле идеален за дневна и ноќна шема, шарениот ретро стил ќе намами многу гости.

Слични објави