Водич за реновирање на стар стан

При купувањето на стар стан купувачите веднаш знаат дека ги чека реновирање.


Никој не сака да се впушти во адаптација на стара градба, бидејќи работите се долготрајни, скапи и никој не знае колку ќе траат.

Се што е старо се исфрла надвор, и се купуваат пвц врати!

Штом ќе се влезе во станот, се знае дека одредени работи ќе бидат исфрлени. А кога вратите се страи, тогаш ништо друго не преостанува отколку да се вградат нови пвц врати. Најзначајна предност на пвц врати е долговечноста, а потоа следи изолација. Освен топлотна, за пвц е карактеристична и звучната изолација. Естетски се впечатливи.

Реновирање на стара градба започнува со демонтажа. Најпрво се острануваат стари плочки, подови, санитарии, вградни елементи, електрични прекинувачи. Шутот треба да се однесе на депонија, а треба да ги известите соседите дека ќе работите реновирате.

Следи поставување на нова инсталација и санитарија!

Кога се од станот ќе се тргне следува поставување на инсталација. Прво се ставаат пластични цевки за водовод. А потоа на ред доаѓа поставување санитарија. Ќе посветите неколку дена.Потоа на ред доаѓаат внатрешните врати. И потоа се преоѓа на гипсаните работи.

Пред гипсаните работи се препорачува усисувач на влага

Се поголем проблем во зградите е влагата. Вентилацијата е стандардна препорака за да се реши овој проблем. При реновирањето на домот треба да се обрне внимание на појава на влага, бидејќи малтерот содржи многу вода и кога ќе почне да испрарува тогаш се појавува влага. Затоа  усисувач на влага е одлично решение за проблематични простори. Тој помага да се исуши просторот каде се појавила влага.  Тоа е корисен уред кој не само што ги лува ѕидовите, туку и здравјето на станарите. По неговото завршување следи кречење, а потоа и ставање на мебел, дизајни и уредување на ентериер. По завршетокот на работите, следи најважниот дел, вселување!


Слични објави