za sega neka ne go pokazuva info@yoursite.com

Подготовка за преселување во друг град

 

Вашата долга потрага за одговарачко место за живот конечно е завршена. Сте пронашле идеален стан за себе и својата фамилија, сте поминале низ административни перипетии и конечно сте сопственик на саканата недвижнина. Сега ве дели само еден чекор – пакување и селидба. 

Направете план и почнете со подготовка веднаш 

Не можете да очекувате дека селидбата е едноставна работа ако не направите доабр план и не зпаочнете со подготовки на време. Треба уште еднаш да го проверите својот стан и да размилите како ќе го наместите мебелот за да го вклопите во него. Меѓутоа ако почнете за тоа да мислите месец или два порано, ќе се поштедите себеси од дополнителен стрес и ќе се преселите со успех. 

Изнајмете професионална агенција на време

Една од првите работи за кои мора да се одлучите кога го знаете датумот на преселбата е дали сакате да се селите самостално или да изнајмите професионалец. Сосема е сигурно дека ќе се потпрете на приајтели и роднини. 

Од каде да почнете?

Почнете од оние простории кои најмалку ги користите, како што се гостинска соба, гараж или поткровје. Предметите кои ги користите секој ден оставаете ги за крај. Не пакувајте работи во големи кутии, освен ако тоа не е телевизор или машина за перење алишта.Подобро е се да спакувате во помали кутии. 

Обележете ја секоја кутија

Уште еден одличен начин да го оптимизирате преселувањето во друг стан е да ја обележите секоиа кутија која сте ја спакувале. Покрај главниот натпис или налепница, можете да залепиоте список на предмети кои кутијата ги содржи. Ќе заштедите повеќе време.

Спакувајте торба за “итни случаи“ 

Торба за “итни случаи“ или торба за првите денови во новиот стан е исто така така што ќе се поштедите од стресот при преселбата. Подгответе ги сите неопходни работи за првата ноќ, во новиот дом., додека да се распакувате комплетно. 

Дајте си време за размислување

Можеби не свучи како практичен совет кој конкретно ќе си го олесните пакувањето и преселбата, ова е користен совет. Селидбата се вбројува во едно од најстресните животни ситуации. Доколку смирено и со ладна глава започнете со планирање на преселбата, големи се шансите дека ќе се поштедите од стрес и непријатности околу непредвидени инциденти. Со доследно спроведување на овие практични совети, селидбата нема да биде препрека, туку чекор поблиску до вселување и уживање во вашиот нов стан