za sega neka ne go pokazuva info@yoursite.com

Како да ги зголемите шансите за продажба на станот?

 

За да процедурата на подготовка и продажба на стан ви помине полесно, ви предложуваме неколку трикови.

Ангажирајте агенција за недвижности 

Покрај тоа што агенцијата ви дава правна сигурност, водејќи сметка да бидете заштитени низ сите фази на купопордажба, агентот за недвижнини размислува и води преговори во ваше име. Тој е гаранција дека во вашиот стан ќе влезе само заинтересираните. За цената е важно да имате професионалец кој добро го познава пазарот и односот на понудата и пазарот. За да формирате цена треба да бидете свесни на добрите и лоши страни што не е лесно. 

Големи се шансите дека првиот контакт со потенцијалниот купувач со вашата недвижнина ќе биде преку фотографии поставени на сајт за огласување како нашиот www.imoti247.com Затоа водете сметка за квалитетот на фотографиите, на композициите, јасно да се видат најдобрите страни на вашата недвижнина.

Ставете се во позиција на купувач 

Повеќето заинтересирани сакаат да мира да ја видат недвижнината како неутрална територија. Бидете тука за сите прашања и недоумици. Знаеме дека не е така пријатно некој непознат во својот дом, затоа е неопходно да имате доверба во избраната агенција за недвижности. Агентите често умеат да кажат дека првите неколку минути се најважни за донесување одлука – потрудете се на тој иницијален впечаток да биде позитивен. Вратата е таа која ја приметуваме при влез во станот, мора да ја офарбате или да ја смените бравата. 

Во станот кој е огласен не треба многу да се вложува, бидејќи доколку тие вложувања се поголеми од 20% од цената на станот, најверојатно нема да се исплати, а не можете да ги знаете потребите на идниот купувач. Проверете во која состојба е паркетот.

Деперсонализирајте го просторот

Можеби најтешка задача. Тргнете ги сите сувенири, спомени, фотографии и на се што укажува дека овде некој живее. 

Водете сметка за осветлувањето – погрижете се светлото да работи пред вратата и во ходникот. Гледајте што повеќе природна светлина да допира во просториите. Ѕидовите ако треба освежете ги. Одберете смирувачки бои.

Не занемарувајте ги кујната и тоалетот кои се најзначајни

Познато е дека овие простории бараат највеќе финансии при реновирање. Одберете еден сегмент кој му треба подобрување. Ако е потребно заменете го осветлувањето. Вградување на нови елементи е голема промена, нa пример рачките можете да ги замените, поевтино е и лесно. За подот ламинатот е одлично решение и се одржува лесно. Во тоалетот обрнете внимание на санитариите. Заменете го држачот за сапун или за пешкири. Не мора веднаш да ги промените плочките понекогаш се ефектни малите работи за да го освежат просторот.