za sega neka ne go pokazuva info@yoursite.com

Зошто е добро да продадете или да купите стан преку агенција за недвижности?

Позади големите измами во минатото на пазарот на недвижнини стојат контраверзни лица кои се преставуваат како инвеститори. Како последица на тоа, целата бранша, вклучувајќи и агенциите за недвижности, изгубиле на углед. Затоа ќе ви откриеме една тајна...

1. Кои се главни предности на ангажирање на посредник при купување или продажба на недвижнина?
Огласите се плаќаат, продавачите се заштитени од вознемирување, се штити целата работа. Потполно се сигурни, бидејќи сепак агенцијата се залага со својот углед и интегритет. На агенциите за недвижности им е важно да го зачуваат угледот , за да утре да можат да имаат препораки.

2. Дали еден стан може да биде во повеќе агенции за недвижнини?
Да, еден стан може да се огласи во повеќе агенции и тогаш продавачот плаќа провизија на онаа агенција која остварила продажба.  Постои договор за екслузивно застапување, но никој тоа не сака да го потпише. Кога еден стан може да биде само во една агенција, би била многу чиста ситуацијата.

3.Која е улогата на нотар?
Единствено што тие проверуваат дали има некоја претходна заверка. Све зависи од нотар до нотар, некои се коректни, некои наплаќаат повеќе за таа услуга.