za sega neka ne go pokazuva info@yoursite.com

Совети како да фотографирате мал стан

Најбарани квадратури на станови се оние од 40-50 квадрати, а многу се барани и квадратури на гарсоњери до 30метри квадратни. Секој кој пробал да фотографира мал стан тоа е голем предизвик.
Издвоивме неколку практични совети од професионални фотографи кои можат да ви помогнат:

  1. Отворете ги сите врати во просторот – ширум. Отворена врата дава дополнителна димензија на просторот и околу просторот изгледа пространо и поголемо.
  2. Станот фотографирајте го на дневна светлина и подигнете ги ролетните така да биде максимално осветлен.
  3. Кога фотографирате тоалет кој е мал наместете го апаратот така само мал дел од влезната врата влегува во кадарот.Мора да го спуштите поклопецот на вц школката.
  4. Одберете агол за сликање од кој се гледа најубавиот дел од собата и застанете со тој агол и од него сликате ја целата просторија.
  5. Идеална висина на која треба да го држите мобилниот телефон или фотоапарат е ооколу 130 -150цм.
  6. Наместете ја резолуцијата на вашиот апарат на највисоко.
  7. Како режим на фотографирање никако не ставајте портрет или панорама.