za sega neka ne go pokazuva info@yoursite.com

Осмислете функционала ТВ полица во дневната соба

Полицата за телевизор и книги е дел од мебел кој може да се вклопи во секој простор, но ако е добро смислен. Погледнете на што треба да обрнете внимание.

Местото за телевизор е главно најдоминантен ѕид на кој е свртен цел мебел во станот. Всушност поради тоа треба добро да се смисли дизајн на ТВ полица бидејќи сите очи ќе бидат свртени во нејзе.

Да ја земеме за пример ТВ полицата Tomasella од позната италијанска компанија преставена на саемот за мебел во Милано. Тоа што веднаш може да се примети е на интересен начин се менуваат отворените и затворените елементи така да и оние помалку репрезентативните работи, кои не се за покажување, можат да најдат место во мебелот во дневната соба.