za sega neka ne go pokazuva info@yoursite.com

Во кои бои да ги обоите ѕидовите во станот

Со голо око човекот може да распознае барем 200 различни нијанси. Боите во нашиот живот имаат важна улога бидејќи влијаат на расположението. Секој од нас има свој омилен спектар на бои, но и бои кои не ви одговараат. Боите во Вашиот стан ве дефинираат Вас, вашиот простор, но и комплетно расположението на личноста која таму живее. Затоа пред да се одлучите да го бојадисате станот, размислете која боја ви е идеална.
Просториите во кои се работи (кујна, дневна, работна или детска соба) можат да поднесат јаки бои, но немојте да претерувате. Црвени или жолти детали се вистински избор. Црвената боја помага да сакате или да мразите, но таа никогаш не ве остава рамнодушни.


Во просториите кои ги користите за одмарање и уживање ( спална соба, тоалет) треба да доминираат мирни и ненаметливи бои( на пр. Зелена,плава). Зелената боја го намалува притисокот, смирува нерви, оттрга исцрпеност и несоница.
Белата боја го прави секој мал простор да изгледа поголем и простран, но додајте на станот малку боја, не морате секоја просторија и не морате сите ѕидови. Станот бојадисајте го со пријатни бои, во склад со намената дека просторијата се зголемува и цената на недвижнината.