za sega neka ne go pokazuva info@yoursite.com

Пет најчести грешки кои ги правиме во дневната соба

Голем и простран стан е многу полесно да се уреди отколку мал. Кај уредите на мали станови најчесто  и правиме грешки и со тоа допринесем да изгледа уште помалку. 

1. Корнизи над прозорот

Визуелно ќе ви ја намали собата, ѕидовите и висина на плафонот. Корнизите се ставаат под плафонот. 

 

2. Многу мали саксии со цвеќе 

Ако сте љубител на собни билки, потрудете се помали саксии да ги сочувате во кујната ил и терасата. Во дневната соба е пожелно да имате големи билки. Билката, секако да не стои покрај телевизорот. 

 

3. Темен мебел 

Доколку имате соба со мала квадратура, или ако ви се ниски плафоните, одберете светол мебел бидејќи визуелно ќе го зголеми просторот. 

 

 

4. Недостаток на деталји

Колку и да ви е убава гарнитурата, многу ќе биде поубава ако ја збогатите со перници. Може да бидат во иста нијанса како и гарнитурата мп и во други бои. 

 

5. Мал тепих 

Минимализмот е во тренд последните години, но тоа не значи дека малиот тепих или стаза е решение. Просторот помеѓу гарнитурата и столчињата и фотелјата треба да биде покриен со тепих. Доколку не сте љубител на истиот, немојте да гоставате воопшто