za sega neka ne go pokazuva info@yoursite.com

3 работи кои мора да ги направите пред да го продадете станот

 

Доколку продавате недвижнина, постојат некои работи кои дефинитивно ќе ја убрзаат продажбата а која вие можете да ја направите. Секако, на купувачите им е најважна квадратурата, локацијата, распоредот на простории и цена. Ако станот лошо мирисна, кој е пренатрупан, во кој чешмите се расипани, нема да привлече никој.

1.Темелно исчистете го станот

Пред да тргнете со продажба на станот, исчистете го темелно тоалетот. Постојат средства за фуга кои ќе го освежат тоалетот. Ги има во повеќе бои и чинат не повеќе од 800ден, а ќе го направата тоалетот да изгледа како ново. Исчистете ги прозорите, избришете прашина, усисајте, не штедете на средствата за паркет. Не го дочекувајте купувачот со многу садови неизмиени. Сите ќе ви речат дека тие не ги гледаат вашите работи, туку распоредот на простории, но чист, уреден стан, кој убаво мириса и повеќе ќе ги привлече и побрзо ќе се продаде.

2. Средете ги оштетувањата во станот

Поправете ја чешмата, ролетните, кваките, врата која чкрипи. Кречењето е најдобра опција, но тоа не е мала задачам па потрудете се со шмиргла да ги отстраните флеките на ѕидовите. Заменете ги сите сијалици.  Верувале или не, купувачите сакаат да палат – гасат светла, да отвараат и затвораат прозорци и врати. 

3. Тргнете ги личните работи, ситници и украси

Тргнете ги вашите ситници во фиока или украсна кутија.  Детските играчки, ситние украси, потрудете се барем да бидат на едно место, ако не можете да ги тргнете. Купувачите сакаат да видат празен простор, односно станот да изгледа како никој да не живеел, бидејќи тоа му овозможува тука да ги замисли неговите работи.