za sega neka ne go pokazuva info@yoursite.com

Идеално место за телевизор во вашиот дом

 
Модерен телевизор е многу повеќе отколку што било пред 10,20 и 30 години. Доколку го опремувате станот и размиливате кое е идеално место за тв во дневната соба, придружувајте се на следниве правила:
1. Одалеченоста од телевизорот до троседот или фотелјата да биде 3 пати поголема од дијагоналата на телевизорот. Пример, дијагоналата на телевизорот е 54цм и треба да биде на растојание од 162м од местото на седење. 
2. Доколку сакате телевизорот да дојде до израз, полицата треба да биде во различна боја. Ако е црн телевизорот, најдобро е да иамте светла полица(комода) на пример бела, дрвена. Доколку телевизорот е бел, немојте да го ставате на бела полица, односно комода. Доколку го закачите на ѕид бојата на ѕидот да биде во контрас со бојата на телевизорот. 
3. Доколку имате постар модел на телевизорот, имајте на ум дека мора да биде одалечен 10цм од ѕидот, за да не се прегрее. Ова секако не важи за модерните, тенки телевизори.