za sega neka ne go pokazuva info@yoursite.com

Погледнете ги 5те најскапи куќи на светот (Видео)

Сите понекогаш сме фантазирале за голема куќа со базен и огромен имот, можеби терен  за тенис или кошарка. Овие градби преминуваат секакви соништа:


5. Најевтина куќа според списокот се наоѓа во Лондон, во Кенсингтон и вреди 222 милион долари и сопственик е „кралот на челикот“ – Митал. Има паркинг за 20 автомобили, 12 спални соби и спа центар.

4. Најскапата куќа во Америка, градена е 5 години, има 29 спални соби и 34 тоалети. Се наоѓа во Њјујорк и вреди 249 милион долари.

3. Вила Леополд се наоѓа во Франција, на Ривиера. Вреди 750 000 000 долари. Некогаш била во сопствеништво на белгискиот крал.

2. Најекстравагантната градба се наоѓа во Индија, покрај хелиодром има спа центар, лифт и сопствен храм. Се смета за најскапа куќа на светот, но сепак постои уште една повредна ...

1. Бекингемска палата иако не е сопствеништво на тајкуни е најскапа куќа на светот. Изградена 1703та и реновирана е безброј пати во текот на вековите. Вреди околу 1,5 милијарди долари.