za sega neka ne go pokazuva info@yoursite.com

Декорација од гипс и стиропор

 

Декорацијата од гипс е популарна со векови па и милениуми наназад. Со помош на бордури, лајсни и најобичната соба изгледа софисцитирано. Гипсаните елементи може да ги купите готови и да ги залепите на ѕид со помош на градежен лепак. Бордурите најчесто се користат на спојот помеѓу ѕидот и плафанот, а може да се користи и на спојот на подот и ѕидот. Гипсаната декорација се користи и околу каминот, врати и прозорци. Поевтина варијанта е декорација од стиропор. Изгледа потполно исто како и гипсот. Внатрешните аголни лајсни, ѕидни лајсни, плафонски облоги, украсни лајсни за фасада, важно е само да одберете стил од едноставен до китјански во склад со ентериерот и екстериерот на вашиот дом.