za sega neka ne go pokazuva info@yoursite.com

Плафон како важен детал во мали но и големи станови

Во малите станови да се истакне плафонот може да обрне внимание и да го направи просторот поголем, а неговите несогласувања и низок плафон ќе го направи висок. Во поголемите станови ќе допринесе за дополнителен раскош.

Нова дневна соба

Дневната соба не треба да биде превисока за да направите ваков плафон. Доволна е висината од 2.06м, со поставување на гипсани греди на еднакво расотјание. Направете во плафонот коцки декорирани со полиуретански лајсни. 

Забиравена ламперија 

Поставете на плафонот бела обоена ламперија. Бела боја на дрво ќе ја направи просторијата многу потопла. Ќе добиете збогатен и украсен амбиент. 

Весела детска соба

Секогаш е добро детските соби да бидат весели. Дополнителна магија ќе се постигне со боење на дел од плафонот во омилена нијанса. Бидете свој декоратер и направете дополнителен стимуланс на вашите деца. 

Боја 

Јаките бои на плафонот можете да ги влечете и низ целиот амбиент. Така целото внимание ќе го посветите на мебелот и подот на плафонот, и ќе го направите просторот многу поинтересен. Овие трикови кои се применуваат во помали станови, каде на тој начин се губат облици во просторијата. 

Динамика во поткровјето

Често забораваме дека поткровјето своето вистинско светло е всуност со дрвени елементи. Затроа нагласете ги и поставете во кровот дрвена ламперија со изразени текстури. Во комбинација со бела боја на ѕидовите преубаво ќе изгледа. 

Декорација на спална соба

Интересен геометриски распоред на плафонот ќе ја направи вашата спална соба потполно различна. Одлучете се и фрлете акцент на плафонот. Вашиот ентериер ќе биде многу осмислен и интересен. 

Тоалет

Во потполно бело купатило нагласете го палфонот со јаки нијанси. Дефинирајте го целиот простор, а вашет окупатило ќе добие нов шмек кои ќе го обожувате.