Совети како од мал тоалет да направите функционален тоалет

Мал тоалет – мал простор кој задава главоболка. Сепак не мора да биде така, постојат начини како својот мал тоалет да го направите голем и функционален.

Одбирајте светли бои

За мали тоалети вистински избор е керамика со светли и пастелни тонови(бела, крем, светло сива) бидејќи тие бои на просторот му даваат чувство на пространост и му даваат смирувачка нота.

Добро осветлување

Потрудете се вашиот тоалет да има природно светло бидејќи светлото во мал простор дава ширина и ја прави просторијата пријатна, доколку тоа сепак не е можно одберете квалитетно светло бело или жолто.

Елементи по мерка

За да може просторот што повеќе да се искористи направете елементи по мерка. Одберете на пример вграден бојлер, не само што ќе заштеди простор, туку ќе изгледа поубаво. Во ѕидовите можете да направите мали полици. Полиците од под од плафон се исто така идеално решение за мали тоалети, само обрнете внимание некои делови да бидат затворени.

Подигнете ги работите од подот

Колку повеќе ви е видлив подот во просторот ќе делува пространо, можете дури и да поставите и конзолни вц школка и лабаво за да просторот изгледа поголем. Исфлете ги непотребните мали работи кои не ги користите секојдневно.


Similar posts